Palvelut
Oulunsalon Ratsastuskoulu

>> Lue 2018 pokseja
<< Takaisin

Helenan Poksit 2019

Helenan Poksi (31.3.2019)

Hei!

Tänä aamuna olikin tallissa tosi unista porukkaa kun menin aamuruokia jakamaan. Heppojen sisäinen kello oli talviajassa ja oli hauskakin nähdä kuinka unisina ne olivat Hymiö Aamupöperöt kuitenkin katosivat kupeista ripeää vauhtia ja ulosmeno sujui ihan normitapaan.

Silveri

Heppojen kanssa nämä kellojen siirtelyt eivät haittaa, mutta voin kuivitella, että esim. navetoissa voi olla eri tilanne aamulypsyjen aikataulujen kanssa. Toki itselläni ei ole navetasta, eikä lehmistä mitään kokemusta, pari kertaa vaan olen yleensäkään navettaan sisään päässyt käymään.

Niin ne on nämä hevosalan sisälläkin olevat eri lajit monille meistä vieraita. Itselleni on esim. ravimaailma aivan vieras. Vaikka nuorena lukioikäisenä olin jopa raviohjastajien kahviossa myyjänä aina ravipäivinä en silti tullut koskaan päätyneeksi ravihevosen kyytiin. Eka kertaa kärryillä istuin meidän Silverin kyydissä tuossa Niemenrannan päätiellä, joten kovin on vierasta se touhu edelleenkin.

Kevään tulo etenee mukavaa vauhtia, ilmat lämpenee ja kovasti lumet sulaa. Tänä vuonna ei onneksi ainakaan vielä olla saatu ihan valtavaa järveä tuohon tallitielle, ja toivottavasti ei saadakaan. Siitä nimittäin Kari nappasi Puuhapetellä lumet rumpujen päältä jo aikaa sitten ja näin ollen toiveissa on, että rumpu on sulanut läpi asti. Jonkinlaista isoa lammikkoahan siinä toki oli tuossa perjantaina, mutta tänään oli tie jo siltäosin sula.

Mukavaa kevätpäivää kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (26.3.2019)

Hei!

Taas se on viikko vierähtänyt viime kirjoittelusta ja koitin tuossa mietiskellä olisiko sitä tallilla mitään tapahtunut – mutta eipä sitä oikein ole. Ultraboyn kuntoutuskin etenee samaan tapaan kuin viime viikolla, eli maneesissa jolkutellen. Tai siis ei se paljon jolkuttele, vaan virtaa tuntuu edelleen kovasti olevan. Toki nyt on ollut niin tuulisia ilmoja, että osakseen tuo hilluminen voi johtua siitäkin. Piehtarointi on nyt myös ollut sellainen Ub:n juttu, eilenkin poika pyöri ees taas hankaillen itseään hiekkaan Hymiö

Ultraboy Ultraboy Ultraboy

Hevosten osalta ei oikein ole muuta kerrottavaa. Hevoskaupparintamalla vaikuttaa nyt olevan harmillisenkin hiljaista, eli uutta tulokasta en valitettavasti pääse vielä esittelemään. Mutta eipä sen suhteen nyt hengenhätää ole, odottelemme rauhassa, että löytyy se juuri meille sopiva heppa.

Henkilökunnan osalta voinen kertoa, että talvilomat alkavat piakkoin olla ohitse ja viimeinenkin lomalainen palailee lomilta keskiviikoksi töihin. Näinpä me päästään myös viimein porukalla lukemaan teiltä saamamme asiakaspalautteet. Tokihan olen niistä henkilökunnan kanssa jotain jutellut ja kertonut esille nousseista asioista, mutta varsinaisesti teidän tekstejänne he pääsevät siis lukemaan vasta tässä vaiheessa.

Tulevana sunnuntaina on muuten Ousalla kevätkokous, toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle. Lisätietoa asiasta löytyy Ousan sivuilta: https://oulunsalonratsastajat.kotisivukone.com/

Muuten on kyllä tallilla ollut varsin hiljaiseloa, ja hyvä niin. Mukavaahan se on kun saadaan vain nautiskella ihanista keväisistä auringonpaisteista Hymiö

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (18.3.2019)

Tervehdys!

Tänään siirtyi Ultraboyn kuntoutus seuraavalle asteelle, eli se pääsi jo maneesiin hölkkäilemään. Tai siis tarkoitus oli hölkkäillä, mutta ei sitä kyllä kovin sellaiseksi voisi kutsua Hymiö Pojalla oli virtaa ihan hirmusti ja peppu lentelikin kohti taivasta siihen tyyliin. Tässä oli nyt mitä ilmeisimmin nähtävissä sitä liikkumisen iloa Hymiö Koko muuta laumaa tämä Ultraboyn meneminen maneesiin kiinnosti kovasti. Koko porukka nimittäin kiirehti portille ihmettelemään tilannetta ja pällisteli siinä niin kuin ei olisi koskaan ennen Ub:tä nähnyt.

Ultraboy Ultraboy UB menee maneesiin

Tästä se kuntoutuminen nyt sitten etenee liikkumisen merkeissä. Ihan alkuun, ainakin tämä viikko, annetaan sen liikkua liinassa ja pikkuhiljaa siirrytään liikuttamaan sitä ratsain. Myös liikkumisen määrää nostetaan varovaisesti. Tämä vaihe me otetaan nyt silleen extravenytetysti, ettei vaan tulisi mitään takapakkia. Tänään poika nimittäin liihotteli mahtavaa ravia sen mitä nyt ravata malttoi, ja liike oli kyllä hieno.

Mukavaa viikkoa kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (14.3.2019)

Afrika lähti aamulla kohti uutta kotiaan ja päivällä sain tiedon, että matka oli mennyt hienosti ja tamma oli päässyt perille. Tippa tuli itsellä aamulla silmään kun tuntui niin haikealta ajatella Afrikan lähtöä, mutta onneksi siellä on Anna pehmentämässä muuton jännitystä Afrikan osalta Hymiö Tosin, eivät kuulemma ainakaan vielä ole osoittaneet kiinnostusta toisiaan kohtaan. Afrikasta saamme varmasti vielä kuulumisia kunhan on kunnolla kotiutunut ja ovat omistajansa kanssa saaneet hieman tutustua toisiinsa.

Afrika Afrika Afrika

Akitostakin voisin muuten mainita, että pojalla menee tosi hienosti! Hyppyhommia ovat jo kovasti treenanneet ja eka kisoihinkin on jo ilmoittautuminen sisässä.

Akito Akito

Ja Cayennestäkin saimme tässä viikko, vai olikohan pari viikkoa sitten myöskin kuulumisia. Siellä olivat päässeet aloittamaan kevään kisakauden ja neiti olikin ollut todella super. Ruusuke oli lähtenyt mukaan kotimatkalle.

Uuden hevosen etsiminen on meillä ollut nyt käynnissä jo hetken aikaa ja toivottavasti pääsen piankin kertomaan teille uudesta tulokkaasta.

- Helena -


Helenan Poksi (9.3.2019)

Tervehdys!

Nyt on Afrika löytänyt uuden kodin ja arvatkaapas kenen kanssa se pääsee samaan talliin Hymiö Annan kanssa! Minusta tämä on aivan mahtavaa. Ja mielenkiintoista kuulla sitten kun Afrika on sinne mennyt miten Anna ja Afrika reagoivat nähdessään toisensa. Aivan superhieno juttu.

Afrikan muuttopäivä varmistuu tässä lähipäivinä, mutta todennäköisesti se kuitenkin on meillä vielä useamman päivän ellei jopa viikonkin. Joten ehditte kaikki sille heipat käydä sanomassa. Jotenkin se on aina omalla tavallaan surullista kun näitä heppoja muuttaa pois, mutta kyllä näissä tilanteissa kuitenkin aina on se asian toinenkin puoli. Afrikalla tulee varmasti olemaan ihan mahtavat oltavat uudessa kodissaan.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (2.3.2019)

Hei taas!

Jatketaanpas samalla aiheella, eli palautteissa tulleilla jutuilla. Nyt ollaan nimittäin saatu palautetta, että on tosi kiva lukea poksista mitä palautteissa on poristu Hymiö

Tässä olen siis kertoillut joitakin palautteissa esiin tulleita asioita ja uusia ideoita, mutta jos sinun omaasi ei olla mainittu, niin ei huolta – se ollaan kyllä luettu ja otettu pohdintaan/harkintaan. Ihan kaikkea en vaan ole esille nostanut.

Mutta nyt siis aiheeseen. Porkkanaviikkoa on toivottu. Eli toteutettuna siten, että kerran kuussa olisi viikko jolloin asiakkaat saisivat antaa hepoille porkkanoita. Valitettavaa tämän idean kannalta on vaan se, että tuo herkkujen antaminen väistämättä lisää sitä että hevoset hamuavat herkkuja lisää ja alkavat näykkimään. Parempi tapa kiittää hevosta on antaa sille rapsutuksia.

Yksi teistä laittoi postia siitä maneesiin menevästä ovesta josta katsojat kulkevat, että se on rikki. Tähän voin kertoa, että oven lukko on nyt korjattu ja samalla vaihdettiin kahvoja myös muihin tallin oviin. Hyvä pointti oli tässäkin! Kari, joka juurikin näitä huoltohommia tallilla hoitelee ei ollut tuota maneesin oven hajoamista edes huomannut.

Parkkipaikan puolelle toivottiin lisää valoa. Tämä laitetaan harkintaan, sillä totta kyllä on, että siellä on hämärää. Tätä täytyy vaan nyt vähän pohtia miten valaistuksen lisääminen sinne näppärästi onnistuisi.

Välitodistusten jakoa toivottiin useammin kuin kerran vuodessa, samoin kuin Derbyä myös syksylle. Noita voidaan molempia harkita, mutta derbyn suhteen se juuri siirrettiin pari vuotta sitten keväälle syksyltä. Sen vuoksi siirrettiin, kun tarhan pohja on heikommassa kunnossa aina syksyisin. Ratsastusasioihin liittyen toivottiin myös, että me pitäisimme tarkemmin huolta tuntien tasoista, eli tarkoittaa sitä että katsoisimme tarkemmin minkä tasoisille tunneille kenellekin tarjoamme perutuspaikkaa. Ja lisäksi toivottiin maneesin liikennesääntöjen kertaamista! Eli katsokaahan kaikki nyt nämä säännöt taas kertaalleen läpi.

Yksi asiakas muisteli palautteessaan, että meillä on ollut joinakin vuosina hiihtolomaviikolla alennuskampanja ja toivoi sitä tällekin vuodelle. Mainitsi siitä, kun nyt ollaan uusille tulokkaille tehty tarjouksia niin olisi kiva vakkareillekin saada jotain. Ja mehän laitettiin nyt sitten tällainen alekampanja pystyyn.

Mukavaa hiihtolomaa kaikille joilla sellainen on!

- Helena -


Helenan Poksi (24.2.2019)

Tervehdys!

Joitakin juttuja voisin vielä mainita noista palautteista. Ihan ensiksi tulee niitä ajatellessani mieleeni sellainen suorastaan surkuhupaisa tapaus asioihin ”turtumisesta”. Tallin etuoven auki pitävä juttu siinä seinällä on ollut rikki ties kuinka kauan. Olen sitä monesti itsekin, varsinkin tuulisilla keleillä, harmitellut kun se ovi meinaa helposti napsahtaa hepan pyllylle ovesta mentäessä. No asialle ei olla kuitenkaan tehty mitään, kunnes viikolla sain palautepoksissa viestiä, että harmittaa kun sitä etuovea ei saa pysymään auki. Välittömästi seuraavana iltana kävimme Karin kanssa ostamassa siihen uuden pidikkeen ja nyt se on jo asennettuna paikoillaan.

Ovistoppari Ovistoppari

Kuinka hassua onkaan, että tuollainenkin asia ikään kuin piti lukea, ennen kuin tajusi oikeasti tehdä sille jotain. Se oli kait jo ollut niin kauan rikki, että siihen oli jo täysin tottunut Hymiö

Tavallaan tuo on myös hyvä esimerkki siitä, että laitelkaa vaan tulemaan vieläkin kaikenlaisia asioita vaikka ne olisivatkin itsestään selvyyksiä. Ei tuonkaan palautteen antaja varmaan ajatellut, että en tietäisi asiaa, mutta näin kun se nostettiin esille tuli se heti hoidettua.

Ja saa minulle muulloinkin laitella sähköpostia, tai mainita asioista tallilla! Nyt sain viestiä henkilökunnalta, että muutama asiakas oli toivonut kurssia jossa keskityttäisiin jalan oikeaan asentoon ja kannusten käyttöön – ja sellainen laitetaankin ilman muuta tarjolle. Tulee olemaan maaliskuun lopulla, siitä esite päivitetään ensi viikolla.

Tänään on muuten tuossa Niemenrannan koululla perinteinen Rotary Clubin järjestämä Laskiaisrieha. Paikalla on makkaraa ja virvokkeita, moottorikelkka-ajelua, berninpaimenkoiria, paloauto ja tietysti Silveri Hymiö Silveri onkin maineikkaasti hoidellut tuota talutusponin tehtävää aina siitä saakka kun Anna poistui meiltä. Ja hienosti onkin kuulemma hommansa hoitanut.

Mukavan aurinkoista viikonloppua kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (20.2.2019)

Tervehdys!

Viime kerralla väläyttelin jo ajatusta tuosta nyt tarjolle laitetusta Intensiivikurssista. Yksi asiakas siis toivoi palautteissa jonkin sortin Personal Trainer tyyppistä hässäkkää ja siltä pohjalta räätälöimme nyt tämän uuden kurssin. Toivottavasti tässä edes osaltaan tavoitettiin asiakkaan ajatusta.

Ja sitten lisää palautteista. Harjapakkien sisältöjen tarkistusta toivottiin tehtävän tiheämmin ja tämän kyllä allekirjoitan itsekin. Turhan helposti harjat lähtevät kulkeutumaan pakista toiseen ja sitten ei jollakin ole ollenkaan harjoja. Koitamme petrata tässä asiassa.

Samoin varusteiden pesuun varattujen sienien kunnosta huomautettiin. Tuo on myös valitettavasti aiheellinen huomautus, vaihdamme ne nyt heti uusiin ja koitamme muistaa vaihtaa ne tästä eteenpäin säännöllisesti.

Yksityistuntien ajankohta nousi esille useammassakin palautteessa, mikä ei itse asiassa ole minulle yllätys. Eli arkisin päivällä töissä käyvät eivät pääse noita nykyään koskaan hyödyntämään. Tämä yksäreiden tarjoaminen esim. lauantai-iltapäivällä jolloin ei maneesi ole varattuna ryhmätunneille olisi muuten mahdollista, mutta tunnin kustannukset nousisivat pakostakin. Kustannuksena olisi nimittäin sekä opettajan, että tallityöntekijän palkka. Arkena päivällä tuo tallityöntekijän palkka ei vaikuta tunnin kustannukseen, koska työntekijä on joka tapauksessa tallissa. Jos kuitenkin haluat yksityistuntia lauantai-iltapäivälle, laita minulle suoraan s-postia ja suunnitellaan tunti yhdessä.

Kesäajalle yksityistunteja toivottiin siten, että Laura pitäisi niitä yhtä aikaa tuntien kanssa. Tunti olisi siis kelistä riippuen kentällä/maneesissa ja yksäri sitten siinä mikä olisi vapaana. Tämä onkin ihan suht mahdollinen ajatus ja laitankin asian itselleni ylös.

Aika vähän on kokonaisuudessaan palautteita tullut, joten käykäähän vielä niitä meille laittelemassa! Olisi tosi kiva saada lukea lisää ideoita ja ajatuksianne.

Ja vielä hox: paljon uusia kuvia heppojen omilla sivuilla!

- Helena -


Helenan Poksi (15.2.2019)

Tervehdys!

Palautteiden parissa jatketaan. Sieltähän tuli tuo idea tuohon kouluratojen treenimahdollisuuden tarjoamiseen. Palautteen antaja kylläkin ideoi asiaa myös estekisojen osalta, mutta sitä täytyy vielä erikseen meillä pohtia.

Palautteissa on tullut joitakin muitakin ideoita joita vielä työstetään. Mutta yhtenä voisin nyt väläytellä jonkin asiakkaan toivetta personal trainer - tyyppisestä hässäkästä. Tuo ajatus jäi minulla kovasti pyörimään ja sen pohjalta tulemme tarjoamaan uutena juttuna intensiivikurssia. Mutta siitä lisää ensi viikolla, sitten kun kaikki palikat ovat sen osalta kasassa.

Leikkitunteja toivottiin lisää, samoin maastoja. Noita maastoreissuja voisimmekin kyllä laittaa tarjolle heti tähän kevättalvelle. Leikkituntien osalta voitaisiin tehdä niin että opet kyselevät missä ryhmissä olisi halukkuutta ja toteutetaan sitten toiveiden mukaisesti. Ja voisi niitä toteuttaa myös uudellakin tavalla, esim. tunnin alkulämmittelynä.

Yhdessä palautteessa puhuttiin, etta olisi hyvä jos tallin käytävää lakaistaisiin pitkin iltaa, joka tunnin välissä. Tähän joudun valitettavasti sanomaan, että näin ei voida toimia pölyn takia. Lakaistaessa ilmaan nousevan pölyn määrä on nimittäin niin iso että se olisi haitaksi kaikille tallissa olijoille.

Kahdessa palautteessa toivottiin enemmän vaihtelua heppajakoihin. Tähän toivoisin, että te jotka kaipaatte lisää vaihtelua, kertokaa siitä. Sillä tämä heppojen vaihteleminen on hyvin paljon mielipiteitä jakava asia. Osa teistä nimittäin toivoo, että olisi sama heppa monta kertaa peräkkäin. Yksi toivoi silleenkin, että saisi aina esim. kuukaudeksi kerrallaan varata itselleen saman hepan. Eli heppajakojen suhteen, puoleen jos toiseen, kertokaa toimistossa oma toiveenne niin pyrimme niitä aina mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan.

Ja on palautteissa kyllä tullut yllättäviäkin juttuja. Yksi asiakas kertoi kuinka häntä harmittaa lukea netin keskustelupalstoilta meidän haukkumista. Ja ennen kaikkea sitä että meillä hepat tekisivät viisi tuntia töitä päivässä. Palautteen antaja ehdotti että julkaisisimme hevosten työmäärät nettisivuillamme viikottain jotta tuollainen haukkuminen loppusi. Itse uskon valitettavasti siihen, että jos joku haukkumisen aihe ikään kuin estetään, niin kyllä haukkujat keksivät toisen aiheen.

Ja mitä tulee tuohon meidän hevosten työmäärään, niin te kaikki meidän asiakkaat olette varmastikin nähneet toimiston pöydällä sen pienen värikkään vihkon, johon hevosjaot merkitään. Se vihko on aina jossakin siinä pöydällä ja sitä saa jokainen ihan vapaasti katsoa. Siinä on aina neljä viikkoa yhdessä vihkossa kerrallaan nähtävissä.

Tässä siis jotain palautteista, jatkan niistä seuraavalla kerralla lisää.

Ja muistakaahan kaikki käydä niitä meille kirjoittelemassa.

- Helena -


Helenan Poksi (13.2.2019)

Täällä taas. Hyvin on luutuminen jälleen edennyt, röntgenkuvissa murtumalinja näkyi enää aavistuksen verran.

Ultraboy

Hitaasti kuitenkin nyt kuntoutuksen kanssa edetään. Ohjelmassa Ub:llä siis sairastarhassa majailua ja koiranpentuna tallissa pyörimistä.

- Helena -


Helenan Poksi (10.2.2019)

Tervehdys!

Taas aletaan lähestyä sitä hetkeä vuodesta, kun on aika kysellä teiltä palautteita. Ja jälleen on siis ohjelmassa tämä netin kautta toteutettava kysely, johon pääsette vastaamaan nimettömänä.

Tämä samainen netin kautta toteutettava kysely on ollut meillä käytössä jo vuodesta 2011. Paljon siihen ei olla tehty muutoksia, ainoastaan pisteytystaulukkoa ollaan hieman parannettu ja lisäksi kysely ollaan muokattu responsiiviseksi, jotta siihen olisi helppo vastata suoraan myös kännykällä.

Ihan ensimmäisinä vuosina saimme muutamia hyviä konkreettisia ideoita palautteiden kautta, esim. heinäladon seinälle ulos laitettiin valo valaisemaan maneesista tulijoita. Paljon ollaan vuosien saatossa luettu myös ideoita erilaisten kurssien sisällöiksi ja monesti ollaan saatu myös sekä risuja, että ruusuja kehityskeskusteluiden pohjaksi. Toivottavasti jaksatte tänäkin vuonna meille ahkerasti kirjoitella ja saamme uusia ajatuksia palautteistanne.

Kyselyyn pääsemistä varten saatte ensi viikon aikana tekstiviestillä linkin. Viesti lähetetään kaikille meidän vakioasiakkaille ja säännöllisesti peruutuspaikoilla käyville. Lisäksi tänä vuonna tavoittelemme myös teitä jotka olette syksyn aikana meillä käyneet kokeilemassa ja syystä tai toisesta ette kuitenkaan ole meillä säännöllisesti käyviä, sekä teitä jotka olette lopettaneet syksyn aikana. Linkki pidetään avoinna viikon 10 loppuun saakka.

Hiihtoloma lähestyy kovaa vauhtia ja ensi viikon alussa julkaisemme lopultakin nuo meidän hiihtolomaviikon extrat. Ne olivat tänä vuonna hieman myöhässä johtuen lähinnä minun sairaslomastani, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan Hymiö

Tässä sairaslomani aikana ehti myös uusi junnujen alkeisryhmä aloittaa viime maanantaina. Tallilta kuulin tietoa, että ryhmä oli vaikuttanut hyvin motivoituneelta ja homma oli pyörähtänyt hienosti käyntiin. Linda oli minun sijaisena vastaanottanut ryhmän ja Petri oli luotsannut porukkaa maneesissa. Petrille tämä olikin pitkästä aikaa ihan uuden alkeisryhmän aloitus, edellisestä olikin jo ehtinyt vierähtää useampi vuosi.

Mukavaa viikkoa kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (7.2.2019)

Tervehdys!

Minä tosiaan onnistuin nappaamaan lomaltamme bakteerin, joka sitten kiidättikin minut suoraan Oys:iin pötköttelemään.

Olo on onneksi kohentunut päivä päivältä ja elämä voittaaHymiö

Sairauslomalla olen kuitenkin vielä loppuviikon ajan ja takaisin työn parissa siis ensi maanantaista alkaen.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

- Helena -


Karin Poksi (1.2.2019)

Hei!

Kotiuduimme eilen lomamatkaltamme. Valitettavasti Helena nappasi matkalta mukaan jonkin pöpön ja on toistaiseksi sairauslomalla.

Helenan sairausloman ajan työtehtävät on jaettu niin, että myös vakiotuntipaikkojen tiedusteluihin ja muihin Helenan yleensä hoitamiin asioihin vastataan tallin puhelinpalvelun kautta.

Tallin numero on 050 5441 778.

Ilmoittelemme erikseen, kun Helena on täysin toipunut ja työkykyinen.

- Kari -


Helenan Poksi (18.1.2019)

Hei!

Tässä ponivaihtojen aikana aloin pohdiskelemaan vaihtamisen tarpeita myös meidän muiden hevosten osalta. Ajatukseni pysähtyivät heti listan alkuun, Afrikaan. Neitihän ei sinällään vielä ole erityisen vanha, juuri 16 vuotiaaksi kääntynyt, mutta jotenkin se ilmeisesti tällaisessa isommassa hepassa alkaa jo hieman ikä näkyä tuossa vaiheessa. Pohdiskelin, että Afrikalle olisi varmastikin kiva löytää uusi koti, oma ihminen jonka kanssa sillä olisi vielä vuosia aikaa touhuilla.

Tehtiin sitten päätös, että Afrika tullaan laittamaan myyntiin. Jään itse lomalle ensi tiistai-iltana ja olen loppukuun reissussa, joten virallinen myynti-ilmoitus minulla on viisaampaa laittaa vasta reissun jälkeen. Mutta jos joku sattuu olemaan Afrikasta kiinnostunut, saa minulle toki soitella vaikka samantien 😊

Julia poni vaikuttaisi kotiutuvan mukavasti. Tarkoitus meillä oli laittaa se eka kertaa tunnille jo torstaina, mutta pakkastilanteen takia tuli tehtyä muutos suunnitelmaan ja Julia teki ensimmäisen työtuntinsa tänään. Ratsastaja tykkäsi ja nätisti se olikin mennyt 😊 Huomasin muuten eilen illalla vielä ponin asioita selatessani, että sehän on ollut viime vuonna Lounais-Suomen pikkuponien mestaruuskisoissa pronssilla. Eli mukava poni meille myös hyppyhommiin.

Huomenna olisi tarkoitus olla Ousan estekisat. Toivottavasti pakkanen sen verran lauhtuu, että kisat pystytään pitämään

- Helena -


Helenan Poksi (16.1.2019)

Hei!

Eilen tuli tallille ihana Julia-poni. Julia on vuonna 2008 syntynyt Hollannin ratsuponi tamma. Aikaisemmassa kodissaan Etelä-Suomessa se on kisannut pääsääntöisesti esteitä, mutta jokunen koulustarttikin on käytynä. Maastoesteitä sillä on myös hypätty, mutta kisoissa maasto-osuudelle meno oli jännittänyt liiaksi koska olisi joutunut yksin lähtemään metsään. Joten kenttää sillä ei kuitenkaan ole kisattu.

Julia vaikuttaa todella kiltiltä, aivan suloisen söpöltä pikku ponilta. Myynnissäoloaikanaan etelässä se on tehnyt jo jonkin verran opetustunteja, ja näin ollen uskoisin sen pääsevän hyvinkin pian meidän rytmiin.

Tämän ensimmäisen illan Julia saa kuitenkin huilia ja rentoutua, sillä laumaan meneminen oli sille selvästi hieman stressaavaa. Nätisti se kylläkin siis porukkaan sujahti, mutta jännittyneenä katseli ympärilleen ja ihmetteli kun hevosia vaan tuli ja tuli samaan aitaukseen. Kovasti sillä myös oli haluja päästellä pitkin tarhaa. Yhdessä vaiheessa se painelikin tarhan perälle ja veti siellä yksinään menemään sellaista rallia, että hitaammat olisivat kyllä jääneet jalkoihin Hymiö

Ultraboyllakin oli tänään ohjelmassa uutta ja jännittävää. Kari teki sille aamulla oman pikku tarhan etupihalle ja poika pääsikin tarhaa samantien hetkeksi testaamaan.

UB sairastarhassa

Lunta piti kovasti ihmetellä, työntää turpa syvälle lumeen ja tuhista ja pöhistä Hymiö Muutaman iloloikankin se meille esitteli, mutta voisi sanoa, että maltillisesti se kuitenkin tarhaansa suhtautui.

Kokonaisuudessaan oli tänään erittäin onnistunut ja hyvä päivä Hymiö

- Helena -


Helenan Poksi (13.1.2019)

Moi!

Moni ehtikin jo lauantaina tallilla kysellä milloin Kaapo muuttaa, ja en pystynyt tuohon vielä vastaamaan. Nyt on kuitenkin Kaapolle löytynyt aivan ihana uusi koti ja poika pääsee rauhalliseen talliin omien ihmisten kanssa touhuilemaan.

- Helena -


Helenan Poksi (10.1.2019)

Tervehdys!

Juuri aamulla kirjoittelin poksiin, että toivottavasti ei kovin jouduta tekemään hevosvaihtoja tänä vuonna. Nyt samaisena iltana joudun toteamaan, että ensimmäinen vaihto onkin edessä jo mitä pikimmiten. Nyt on nimittäin järkevä hetki puhaltaa peli poikki Kaapon suhteen.

Ongelma sen kanssa on ollut alusta asti sen arkuus ihmisiin tallissa ja päähän koskeminen. Tästä syystähän henkilökunta on sille päitset ja suitset pukenut. Ratsastettaessa se on ollut alusta alkaen kiltti, vaikkakin vauhdikas.

Tänään sillä oli sitten ensimmäinen kengitys meillä ja sitä Kaapo ei kestänyt ollenkaan. Ja vaikka kuinka olemme halunneet antaa sille aikaa kotiutua ja luottamuksen kautta toivoneet noiden käsittelyyn liittyvien ongelmien poistuvan, on nyt pakko todeta että tässä kohtaa tämä riittää.

Kaapo tulee siis lähtemään meiltä lähiaikoina ja uuden ponin etsintä aloitetaan välittömästi.

- Helena -


Helenan Poksi (10.1.2019)

Tervehdys!

Tässä vuoden alussa tulee monesti ikään kuin kerrattua kuluneita vuosia samalla kun pohtii tulevia suunnitelmia.

Vuosi sitten tuntui meillä teemana olevan henkilökunnan opiskeluasiat ja ne ovatkin edenneet toivotulla tavalla. Laura sai ratsastuksenohjaajan opinnot valmiiksi syksyllä ja Lindan hevosenhoitajakoulutus on myös jo hyvällä mallilla. Ihan vuoden lopulla sai Hennakin vielä tiedon toivomastaan opiskelupaikasta.

Hevosiin liittyen tulee ensimmäisenä ajatuksiin kaikki ne, joista jouduimme viime vuoden aikana luopumaan. Keväällä Malva jouduttiin päästämään vihreämmille laitumille ja Cayenne ja Herakles myytiin myös kevään aikana. Loppuvuodesta tehtiin vielä päätös vaihtaa ponit Aapo ja Akito, eli useita muutoksia oli hepparintamalla. Toivottavasti tämä vuosi menisi siinä suhteessa rauhallisemmissa merkeissä.

Vuoden loppupuolella oli harmillinen tuo Ultraboyn loukkaantuminen, mutta onneksi nyt toipuminen on jo hyvällä mallilla ja kohta olisi meillä tarkoitus laittaa sille oma pieni sairastarhakin pihalle. Pääsisi poika sitten myös ulkoilmaa haistelemaan. Nythän se on toki jo päässyt ulos karsinastaan, käveleskelee päivisin käytävällä ikään kuin lemmikkinä aina jonkin aikaa. Kuljeksii karsinasta toiseen ja käy haistelemassa ja ruokakupin pohjan puhdistamassaHymiö Selvästi tykkää kun saa pikku puuhastelua.

UB kävelyllä

Ousan kisakausi starttaa tänä vuonna jo tammikuussa, joten muistakaahan kaikki innolla ilmoittautua mukaan! Ensimmäisenä on vuorossa estehyppelöt 19.1.

Mukavia talvipäiviä kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (4.1.2019)

Tervehdys!

Nyt aletaankin jo lähestyä koululaisten joululoman loppua ja arki häämöttää. Tallilla on vielä tänään ollut erillistoimintaa kurssi- ja kaverituntien puitteissa, mutta ensi viikon alusta palataan normaalirytmeihin.

Joulukuun puolella kerroin, että Henna aloittaa vuoden vaihteen jälkeen koulun ja tilalle astelee uusi työntekijä asiakaspalvelu- ja hevosenhoitotehtäviin. Uudeksi työntekijäksi valittu Oona Matilainen aloittaakin työt het ensi tiistaina, joten käykäähän vilkaisemassa henkilökuntasivuilta kuva hänestä jotta tunnistatte hänet sitten tallilla. Tervetuloa Oonalle!

Uuden vuoden alkaessa koitetaan taas kehitellä ja ideoida uusia kursseja ja tapahtumia. Ensimmäisenä sellaisena onkin tuo jo nyt julkaistu tietotaitosarja, jota Linda ja Laura tulevat luotsaamaan kevään aikana. Syksyllä kertaalleen tarjolla ollut ”kehonhallinta + teoria” kurssi sai positiivista palautetta, joten sen uusiminen on tarkoitus ottaa ohjelmaan heti kevään aikana. Vuosittainen Derbykurssi on myös vakiinnuttanut paikkansa ja laitamme sen jälleen tarjolle kevään kuluessa.

Ja mikäli teistä jollakulla välähtää ihan uusiakin ajatuksia, joista voisi jotain kurssia kehitellä, niin älkää epäröikö laittaa minulle postia ja toiveita tulemaan. Kaikki ideat otetaan ilolla vastaan!

- Helena -


>> Lue 2018 pokseja
<< Takaisin